УПРАВЛІННЯ Й КОМУНІКАЦІЯ ІЗ СИЛАМИ ТА РЕСУРСАМИ ПІД ЧАС ВИНИКНЕННЯ КРИЗ І КАТАСТРОФ У РЕГІОНІ БАЛКАН

Автор(и)

  • Любо Пеянович
  • Стеван Стоянович Сербська академія інноваційних наук у Бєлграді (САІНН)
  • Йована Рістич Студент випускних студій безпеки в Белграді
  • Ненад Стоянович Майстер, поліцейський МВС Сербії в Белграді

DOI:

https://doi.org/10.51423/2524-0471-2021-12-1-3

Ключові слова:

катастрофа, ризик, оцінка, загроза, криза, комунікація, координація

Анотація

Управління та комунікація відносяться до сил безпеки, рятувальним командам і соціальних комунікацій. Таким чином, для всього перерахованого використовувалися деструктивні аналізи, а також методи аналізу й змісту, що відносяться до поставленої проблеми більш широких деструктивних масштабів. У зв'язку із цим описані й пояснені встановлені проблеми, управління й комунікація при виникненні загроз, ризиків, криз, а також можливих наслідків для життя, здоров'я й цінностей у регіоні. Він також передбачений для виявлення й пояснення ризиків, загроз і можливих криз як у комунікаціях, так і в боротьбі з погрозами. Мета цієї теоретичної роботи - вказати й підтвердити надійні оцінки та аналіз загроз, ризиків і, отже, криз, як щодо ризиків, катастроф, так і в комунікаційній діяльності. Також у роботі приділено увагу плануванню, організації та реалізації запобігання та захисту, критичної інфраструктури, яка приймає й страждає від загроз, ризиків і криз, задіяним силам для зниження загроз у Балканському регіоні.

Наша головна мета, план та ідея - це дослідження серед населення, щоб отримати більш широкі відповіді й тим самим підтвердити знання респондентів про управління силами, ресурсами та комунікаціями. Надалі ми будемо застосовувати методи дослідження, пов'язані з управлінням погрозами, ризиками, наслідками й стихійними лихами. На додаток до вищесказаного також плануються й будуть застосовуватися методи виявлення можливих і потенційних впливів на зміну клімату та їх наслідків. За допомогою цієї статті дослідження спрямоване на з'ясування потенційного ризику для використовуваних сил і засобів, а також усіх інших учасників захисту й порятунку. Також необхідно концептуально визначити всі загрози, ризики, небезпечні фактори, небезпеки й наслідки, які можуть виникнути через зміни клімату та стихійних лих.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Посилання

Bostrom, N. Ćirković, M. (2011, 2012). Rizici globalnih katastrofa, Heliks Smederevo.

Bošković M. (2015), Kriminološki leksikon, Novi Sad: Matica Srpska.

Danilović N, Minić M. (2015). Sistem zaštite i spašavanja u prevenciji i saniranju katastrofa i drugih nesreća u zemljama zapadnog Balkana, Zbornik radova sa III međunarodnog naučnog skupa „Pravo i izazovi 21. veka“ – „Katastrofe, prevencija i saniranje“. I-tom, Evropski univerzitet Brčko Distrikt, Brčko, 2015., str. 60-70.

Keković Z. Savić S. Komazec N. Milošević M. Jovanović D. (2011): Procena Rizika, Beogead, Centar za analizu rizika i upravljanje rizicima.

Mićunović Lj. (1988) Savremeni rečnik stranih reči, Književna zajednica Novi Sad.

Pejanović Lj. Rakić M. Komarčević M (2014): Katastrofa i kritična infrastruktura u Obrenovcu-Republika Srbija, Zagreb, Naučni skup, Veleučilište Velika Gorica.

Pejanović Lj. Rakić M. (2016): Savremeni oblici pretnji i moguće posledice po sigurnost u Evropi, Zagreb, Naučni skup, Veučilište Velika Gorica.

Pejanović Lj. Laković V. Stojanović S. (2007): Ugrožavanje i fizičko-tehnička zaštita, Beograd, Instotit za političke studije.

Pejanović Lj. Laković V. Stojanovvić S. (2016): Privatni sektor obezbeđenja, Beograd, Studio IBN.

Pejanović Lj. Đurković R. (2011): Vanredne situacije, Novi Sad, Fakultet Lazar Vrkatić Novi Sad.

Ćulibrk Ž. (2013): Upravljanje rizikom kao segment zaštite kritičnih infrastruktura, Zbornik Radova III međunarodna znanstveno-stručna konferencija; str.71, Zagreb, Visoka policijska škola.

##submission.downloads##


Переглядів анотації: 131

Опубліковано

2021-08-31

Як цитувати

Pejanović, L. ., Stojanovic, S., Ristic, J. ., & Stojanović, N. (2021). УПРАВЛІННЯ Й КОМУНІКАЦІЯ ІЗ СИЛАМИ ТА РЕСУРСАМИ ПІД ЧАС ВИНИКНЕННЯ КРИЗ І КАТАСТРОФ У РЕГІОНІ БАЛКАН. Соціальні комунікації: теорія і практика, 12(1), 128–139. https://doi.org/10.51423/2524-0471-2021-12-1-3

Номер

Розділ

Соціальні комунікації в національній безпеці

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають